zondag, juli 30, 2006

Schardam>Muiden>Amsterdam>Durgerdam>blocq van kuffeler, Lelystad

Eindelijk vertrokken op 24 juli. Na nog veel heen en weer gerij om de tuin te doen en te laden en lossen. Nog snel het gras gemaaid en de laatste (eerste) komkommers te plukken. Met het vouwfietsje van Mam naar de haven (die haalt Ibo later op toch???) en vooruit daar gaan we dan. Het is nog heerlijk heet en we zetten koers naar Muiden dat we zowaar binnen 4 uur bereiken. Achter Pampus moeten we even zeil minderen want de wind is doorgezet naar 5 dus het vliegt lekker over het water maar stijken wordt moeilijker.
We leggen aan in de gemeente haven waar Micha direct de belangrijkste vraag stelt "wanneer gaan we nou zwemmen?" Hij heeft gelijk het is meer dan 30 graden. Dus snel de boot opblazen dat zweet lekker en de motor eraan hangen dat zweet nog lekkerder en dan hup er allemaal in en vol gas richting strand. poeh wat is dat ver!
Na twee rondjes liggen we naast de groene dreack zonder benzine. Weer wat geleerd. Het gas niet zo ver opentrekken.
Maar wel lekker fris vooral die hoge golven op het markermeer.
De volgende ochtend vroeg naar het muiderslot. Veel leuker geworden. Je mag nu ook "los" rondlopen en dat is voor Micha een zegen. Samen met Suna doen ze een speurtocht. Nou Suna doet het speuren en Micha is vooral aan het "tochten".



Maar de spelletjes slaan in als een bom.....
We leren veel over Flores de vijfde en niet de "vijver"...Pàààp.

Nog even lekker genoten bij de sluis van Muiden. Altijd goed voor een scheldpartij en een paar schitterende aanvaringen.

We varen naar Amsterdam. Papa wilde graag met het bij bootje door de grachten tuffen en Micha leek een bezoekje aan Artis dan een goede combinatie. We belanden bij Aeolus. Een "stadse" jachthaven aan het ij. Ingeklemd tussen de slaapkamers van een familie of 300 en een industrieterrein dat zijn beste tijd gehad heeft liggen we te luisteren naar de eeuwenoude discussies over luie surinamers, afgekeurde turken en hard werkende hollanders. "Ik discrimineer niet want ik heb al jaren een huis in turkije". De logica van Amsterdam noord. Maar Artis is weer heerlijk. Eindelijk een keer warm!. Er was een jong girafje en Suna was verkocht natuurlijk. Micha had een heel programma bedacht via de olifanten naar de nachtdieren en dan persé naar het geologisch museum waar een mooi film was. Alleer wáár was die.....



De tocht over het ij met het kleine bootje ging erg goed. Snel tussen de grote boten door en lekker klimmen over de golven.
Vrijdag snel de stad weer uit. Ligplaats Durgerdam en lekker zwemmen.
En voor de liefhebbers:
Ja de oranje sluizen gingen weer zonder krasjes!

Suna en Micha hebben een spoedcursus roeien gekregen en kunnen nu alles met het kleine bootje. Zelfs het "rondje op de plaats" gaat geweldig.

Nu liggen we in Lelystad en is de hittegolf helaas voorbij. We zullen zien wat het weer gaat brengen.

Geen opmerkingen: