dinsdag, augustus 08, 2006

Blocq van kuffeler naar Oosthem

Na de block van kuffeler veranderde het weer.;-( Het werd natter en vooral ook onstuimiger....De wind trok aan tot 5-6 beaufort.
Ja dan krijg je toch echte deining op het ijselmeer. Eerst nog een bezoekje aan het VOC schip de Batavia. Een schitterend schip. Suna en Micha vonden het ook reuze interessant. Vooral de dekken waar je kruipend doorheen moest. Dat daar mensen maanden en maanden verbleven. Om gek van te worden. Maar de "heren" op het schip hadden het reuze goed. Allemaal een eigen slaapkamer, en een mooie eetkamer met eigen toilet (waar je de golven niet aan je billen voelt klateren).
We hebben ook door het nieuwe schip gelopen wat op "stapel" staat. de "zeven provincieën" Wat een geraamte! lijkt wel een reuze walvis.




Na nog een rustdagje zijn we naar Enkhuizen vertrokken. Het was niet makkelijk maar na een paar uurtjes hopsen en hobbelen kwamen we toch weer veilig aan. Het weer bezorgde ons een museumjaarkaart.....(ja die kan je maar beter bij je hebben). Maar het openluchtmuseum is ook wel erg leuk om te bezoeken. Het binnenmuseum ook trouwens. Het is helemaal vernieuwd. We hebben veel bekeken over de walvisvaart en besloten dat we nog maar eens terugmoeten. (dat kan ook met een museumjaarkaart).




Het blijft hard waaien maar we maken gebruik van een "rustige" ochtend om over te steken naar Lemmer. Het is even ruig buiten Enkhuizen maar eenmaal goed op zeil stuiven we "een beetje schuin" naar de overkant. Dat is weer het voordeel van wind. Je bent er sneller. We gaan door de grote sluis in het prinses margrietkanaal friesland in en landen in een klein vaartje. Een "wilde" steiger bij het plaatsje sloten. Er is een lekker strandje en ondanks de langstrekkende wolken willen Suna en vooral Micha wel even een duikje nemen. Het water is heerlijk warm dus waarom niet. Hoge golven en bruin water maar dat drukt de pret echt helemaal niet. Suna krijgt het nog even aan de stok met een onstuimige jonge herdershond. Ze krijgt een stevige duw en het baasje lijnt "fikkie" snel aan het is per slot verboden voor honden daar.Fris gewassen in fries buitenwater slaapt het ook heerlijk. Ook handig dat er een wc is. Die friezen hebben het goed voor elkaar.




De volgende dag gaan we een ochtendduik nemen en besluiten ook koffie te drinken bij het water. Er is een zalig prutstrandje waar je forten kan bouwen en bergbeken na kan maken. Er is een zeilschooltje met een leuke zeilkano. Onder veel belangstelling vertrekken ze van lager wal en....... blijven rechtop in de wind. Volgens mij een hele kunst.
Later vertrekken we naar Bruno en Daniël in Oosthem. We worden uit elke haven gegooid en meren uiteindelijk aan het bordje "verboden aan te leggen" want daar zegt niemand wat van.... Met het opblaasbootje gaan we een patatje eten in IJlst en laat en slaperig tuffen we weer terug naar de Mogambo. Bruno en Daniël zijn thuis gekomen dus we kunnen de volgende dag lekker op de koffie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

It is mаnufасturеd up
from varуing grаdes οf
smаllish aggrеgatе that have been
bеfоrehand coаteԁ іn hot bіtumen that aсts аs
a binԁeг when blended totally wіth іncгеdibly
hot aѕphalt. These elemеnts arе gеnerally obseгved in all νаriеties
оf propеrtiеs, even іndiνiduals that uѕuallу аre not meаnt to be 'green'.

Fabric maгkers have even bеen put tо use аnd can bе useful to
tоuch-up the sectoгs on the ѕhoes ωherevег the cοloгation
ԁid not acquігe (the seаms
in partiсular).

Lоok at mу webpage - http://www.dropjack.com

Anoniem zei

Hey there are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and
set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog?
Any help would be really appreciated!

My blog post - Mannheim Kindergeburtstag