donderdag, juli 28, 2005

Harry rides west


Van Graus (echte spaanse naam niet?) naar Alquezar.


Een schitterend droog gebied en een mooi vestingstadje bovenop een bergtop. Er wordt ruig gebuitensport maar niet door ons. Wij staan lekker wild bij een riviertje en bouwen dammen en kijken naar de vogeltjes. We hebben onze eigen zwempplek en gaan maken een ruïne wandeling.

Het stadje is leuk maar voor Suna en Micha telt vooral het zwembad! Als de kinderen wat groter zijn kunnen we hier nog eens in de spelonken gaan afdalen. 's avonds rijden we de wildernis tegemoet. Een wit weggetje. Genoeg water en diesel om het een paar dagen uit te houden. Het gaat iets sneller dan we dachten maar we hebben een schitterende wildplek naast een weilandje met uitzicht op de hoge toppen van de pyreneeën.

Na een ochtendbad bezoeken we Ainsa een beetje wintersportachtig bergplaatsje. Op het plein komen we vrienden van Mamma tegen. Dit zal dan die vreemde ontmoeting zijn die je altijd hebt in een vakantie. En dan nu op naar Logroño. Van de ruige pyreneeën naar de uitlopers en de hete vlakte in. We stonden drie nachten wild in de pyreneeën. Op mooie plaatsjes hoog in de bergen. 's avonds de volle maan besturderen met de kijker. Veel roofvogels en ook een paar mooie aasgieren die Suna in de lucht ontdekt.

Net de pyreneeën uit neemt Henriëtte het stuur nu over rijdt ons door de heetste stukken naar de koelte van Logroño. (Als Suna wakker wordt en we rijden zit ik tegenover haar. Ze heeft het grapje snel door en kijkt meteen om naar de bestuurdersstoel. Heeeeeeee ik wist niet dat mamma zo hard kon rijden!)




Logroño is een oase in het droge steppelandschap. Grapppig oud campingje aan de rand van de stad. Het is een gezellig stadje met veel leuke winkeltjes en 's avonds is er overal muziek. Micha valt helaas bijna in slaap op het zadel dus het wordt niet heel lang genieten. We hebben toch weer even mogen ruiken aan het drukke leven. Hier besluiten we naar de kust te gaan net voorbij Bilbao. We willen niet veel verder weg om ook nog eens op tijd terug te kunnen komen. We hopen op mooie wildplekken aan de kapenkust in baskenland of eigenlijk net ernaast.
Als we aankomen blijkt het veel voller en drukker dan op de kaart staat. Er zijn overal bungalows en vinexlokaties uit de grond gestampt.

We makken kennis met een geheel nieuw fenomeen. Wildkamperen tussen de huizen en op parkeertereinen. Het wordt weekeinde dus alle spanjaarden massaal naar de kust. Overal worden campers neergekwakt dus die van ons kan er ook wel bij. Eerst trekken we ons 'savonds nog netjes terug naar de rafelranden van het stadje maar later blijven we gewoon op de parkeerplaats staan. Eigenlijk wel gezellig, een drukke bedoening en 's avonds een wijntje op de stoep. Overdag heerst er complete chaos en wordt iedereen volledig vastgparkeerd. We zien het vanaf ons restaurantje aan en genieten tijdens de warme lunch van het gedoe.


De laatste nacht gaan we weer buiten het plaatsje staan met uitzicht op de klippen. Er komen nog wat auto's bij met overnachtende spanjaarden.

Geen opmerkingen: